Το Αυτό

Το καλοκαίρι του 1989, στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, μια ομάδα εφήβων έρχεται αντιμέτωπη με έναν δαιμονικό κλόουν, μια οντότητα που εμφανίζεται κάθε 27 χρόνια στην περιοχή και καταβροχθίζει μικρά παιδιά.


Πρωτότυπος Τίτλος: It

Σκηνοθεσία: Άντι Μουσιέτι

Ηθοποιοί: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέντεν Λίμπερχερ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Γουάιατ Όλεφ

Διάρκεια: 135 λεπτά

Είδος: Τρόμου

η γνώμη του κοινού

 • Είναι μία υπέροχη ταινία που θίγει πληθώρα κοινωνικών προβλημάτων. Ο κλόουν στην ουσία είναι η προσωποποίηση του κακού προσώπου της ανθρωπότητας. Εκμεταλλεύεται την ανοχή των "μεγάλων" για να συνεχίσει να υπάρχει, και θύματα του είναι τα απροστάτευτα παιδιά. Όπως και τα άσχημα κοινωνικά φαινόμενα, ακμάζει και παρακμάζει. Έτσι εμφανίζεται κάθε 27 χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα κρύβεται στο πίσω μέρος του μυαλού των ενηλίκων, οι οποίοι αν και μερικές φορές φαίνονται να αντιλαμβάνονται την παρουσία του, δεν κάνουν κάτι για να το εμποδίσουν. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η ταινία είναι τρόμου και όχι θρίλερ. Τα στοιχεία παιδερασμού, bulling, καταπίεσης από τους γονείς, άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, κτλ, χτυπούν την πόρτα της συνείδησής μας και προκαλούν την φρίκη μας, και εν τέλη τρομάζουν το μυαλό και όχι το σώμα μας. Δεν προκαλούν δηλαδή την αναπήδησή μας, ούτε την κραυγή μας, αλλά την σκέψη ότι σε πολλά μέρη του κόσμου αυτή την στιγμή παιδιά κινδυνεύουν εξαιτίας των παραπάνω. Ο Stephen King είναι αρχιτέκτονας στην δημιουργία τρόπου, και καλό θα ήταν να μην κρίνεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν να ξεχωρίζουν την ταινία θρίλερ από την τρόμου, και σίγουρα όχι από αυτούς που δεν διαθέτουν την κριτική ικανότητα να διακρίνουν νοήματα και σκέψεις πίσω από τις εικόνες και τα εφέ μίας ταινίας.

  - Γιάννης Τετράδης, 20/10/17
 • Παπάρα, κείμα στα παιδάκια που παίζανε καλά

  - stefanos2404, 12/10/17
 • Η ταινία είναι για κλάματα!!!!

  - Μαρία, 12/10/17
 • Ένα με το ζόρι και αυτό για τα λιγοστά εφέ, που με εντυπωσίασαν. Τρισάθλια, ούτε καν αστεία!!!! Δεν υπάρχει εξήγηση, δεν υπάρχει story, είναι μία ταινία που θα την έβλεπα στα 13μου! Ένας κλόουν, που απλώς κυνηγάει και σκοτώνει παιδιά κάθε 27χρόνια και μία παρέα παιδιών καλείται να τον αντιμετωπίσει so what ;;; Δύο ώρες αυτό!Καλύτερα να έβλεπα scooby doo!
  ΥΓ : Δε θα σχολιάσω βέβαια την ανωμαλία του σκηνοθέτη να βάζει 13χρονα να παίζουν σαν 20χρονοι εραστές, τη παιδεραστία ή την αφέλεια του νεκρόφιλου φιλιού, που ανασταίνει ! Το μόνο δυνατό κομμάτι στην ταινία ήταν τα σκηνικά bullying, που απεικόνιζαν ένα τυπικό αμερικάνικο κολέγιο, που σε έκαναν να μπεις στο πετσί του ρόλου!

  - Δέσποινα , 12/10/17
 • Το παλιό σε βάζει στο κλίμα και είναι πολύ τρομακτικό...το καινούργιο έχεις περισσότερες απαιτήσεις λόγω τεχνολογίας και δεν φοβάσαι...υπέροχο story..αν δεν το δεις σαν θρίλερ..

  - Hortos, 03/10/17
 • Πείτε τη γνώμη σας:  Συνδεθείτε

Επιστροφή στην αρχική