Επιχείρηση Κιμάς

Στις αρχές του 1943, οι συμμαχικές δυνάμεις σχεδιάζουν μια μεγάλη καλοκαιρινή απόβαση στη Σικελία και αναζητούν έναν τρόπο να παραπλανήσουν τους Γερμανούς για τις προθέσεις τους. Από όλες τις ιδέες, τίθεται σε εφαρμογή η πλέον παράτολμη, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Κιμάς».


Πρωτότυπος Τίτλος: Operation Mincemeat

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν

Ηθοποιοί: Μάθιου Μακ Φέιντεν, Κέλι ΜακΝτόναλντ, Κόλιν Φερθ

Διάρκεια: 128

Είδος: Κατασκοπική

η γνώμη του κοινού

 • Σίγουρα η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
  Πηγαίνοντας στον κινηματογράφο και με βάση το σενάριο, ο θεατής περιμένει ν' απολαύσει μια ταινία, με έντονη δράση κατασκόπων, αντικατασκοπεία, γιατί όχι και πολεμικές συγκρούσεις. Και με την έναρξη της αυτό προμηνύεται.
  Αλλά δυστυχώς, πρόκειται για μα κοινωνική ταινία, γεμάτη από Αγγλικό άνοστο χιούμορ, Εβραϊκή προπαγάνδα και ουτοπίες. 1943 κι ενώ όλοι οι Ευρώπη φλέγεται, χιλιάδες Άγγλοι πεθαίνουν στους δρόμους από φτώχεια, οι πρωταγωνιστές συζητάνε το σχέδιο "Κιμάς" όχι στο ναυαρχείο ή σε κάποιο κρησφύγετο τους αλλά στα νυχτερινά μπαρ και κατά τη διάρκεια δεξιώσεων.
  Η ταινία είναι αρκετά κουραστική, ιδίως στα πρώτα 20'. Όσοι θέλουν να τη δουν, πρέπει να προσέξουν όλα τα ονόματα καθώς οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και μερικοί από αυτούς απλά αναφέρονται.
  "Σωτηρία" της ταινίας, η εξαιρετική παρουσία κάποιων πρωταγωνιστών.

  - kavos, 18/05/22
 • Πείτε τη γνώμη σας:  Συνδεθείτε

Επιστροφή στην αρχική