Ο Κύκλος του Mobius

Ο Γκριγκόρι Λιουμπόφ, Ρώσος μυστικός πράκτορας με έδρα το ηλιόλουστο Μονακό, έχει ως αποστολή του την παρακολούθηση του Ροστόφσκι, Ρώσου επιχειρηματία με ύποπτες κινήσεις. Την ίδια δουλειά κάνει παράλληλα και η Αλις, Γαλλο-Αμερικανίδα χρηματίστρια με την κατασκοπεία ως πάρεργο. Νιώθοντας ότι η προδοσία δεν απέχει πολύ, ο Γκριγκόρι θα παραβεί τον ύψιστο κανόνα και θα έρθει σε επαφή με την Αλις: η συνάντησή τους θα πυροδοτήσει μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, αλλά θα φέρει και τους δυο πιο κοντά στον κίνδυνο.


Πρωτότυπος Τίτλος: Mobius

Σκηνοθεσία: Ερίκ Ροσάν

Ηθοποιοί: Ζαν Ντιζαρντέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Τιμ Ροθ, Εμιλί Ντεκέν

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

η γνώμη του κοινού

  • Μια αξιοπρεπής ευρωπαϊκή παραγωγή με πολυ καλές ερμηνείες απο τους δυο πρωταγωνιστές.

    - Giopat, 28/08/13
  • Το “Mobius” (ο τίτλος της ταινίας πρόερχεται από το “mobius strip” ή αλλιώς “mobius band” – ένα πολύ ωραίο «παράδοξο» της φυσικής - google it) είναι ένα καλογυρισμένο και έξυπνο οικονομικό/ερωτικό θρίλερ. Έχει στιγμές αγωνίας, λίγη (αλλά καλή) δράση και έξυπνα twists. Το πρόβλημα της ταινίας έγκειται στο σενάριο, το οποίο την τελευταία στιγμή τα αφήνει όλα αναπάντητα και μετέωρα. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, ιδίως από το πρωταγωνιστικό δίδυμο εραστών (Dujardin & de France), το οποίο κάνει να φαίνονται πειστικές οι (υπερβολικά σοβαροφανείς) συμπτώσεις της ταινίας.

    Συνοψίζοντας, το “Mobius” μάλλον θα χαθεί μέσα στο σωρό ταινιών που βγήκαν αυτή την εβδομάδα, αλλά είναι μια δυνατή ευρωπαϊκή απάντηση στα αμερικανικά κατασκοπευτικά θρίλερ που επαναλαμβάνονται συνεχώς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Α, και Jean που ‘σαι! Σταμάτα να φέρνεις την Cecile σε οργασμό 827 φορές τη μέρα! (γεγονός που ο σκηνοθετής τονίζει σε ενοχλητικό σημείο σε κάθε σκηνή της ταινίας). Κάνεις εμένα και τον George Clooney να αισθανόμαστε μειονεκτικά.

    Review: 2.5/5

    Όσοι ενδιαφέρεστε, διαβάστε την ολοκληρωμένη κριτική στο:
    http://www.facebook.com/movieheat

    - Movie Heat, 27/08/13
  • Πείτε τη γνώμη σας:



    Συνδεθείτε

Επιστροφή στην αρχική