Κυριαρχία

Ο Δρ. Γουίλ Κάστερ είναι ένας επιφανής ερευνητής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται για τη δημιουργία μιας μηχανής ικανής να επεξεργάζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Τα εξαιρετικώς αμφιλεγόμενα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά και κύριο στόχο εξτρεμιστών κατά της τεχνολογίας, που θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τον σταματήσουν.


Πρωτότυπος Τίτλος: Transcendence

Σκηνοθεσία: Γουόλι Φίστερ

Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Ρεμπέκα Χολ, Μόργκαν Φρίμαν, Πολ Μπέτανι

Διάρκεια: 119 λεπτά

Είδος: Επιστ. Φαντασίας

η γνώμη του κοινού

  • Απογοητευτικη θα ελεγα

    - PAivali, 16/05/14
  • Ti patata htan auth?! Axrwmh adiaforh ypervolika vareth an k eimai fan autou tou eidos tainiwn. Pragmatika mia apotyxia.

    - theokatharma, 09/05/14
  • πολύ καλή ταινία, με τροφή για σκέψεις...

    - Alex, 28/04/14
  • Κακή ταινία..αρχίζει καλα αλλα μετα την μέση τέρμα βαρετή

    - tafone88, 27/04/14
  • Χαλια! Απίστευτη βλακεία! Πραγματικά απορώ...!

    - chrisa_stog, 23/04/14
  • Χαραμίζονται όλοι και όλα σε αυτήν την εξτραβαγκάντζα από ειδικά εφέ (τα οποία είναι αναμφισβήτητα top-notch), και μάλλον είναι επιμελώς τοποθετημένα για να τραβήξουν την προσοχή του θεατή από την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από την αδυναμία της σκηνοθεσίας, αλλά κυρίως του σεναρίου. O βραβευμένος με Oscar για το “Inception” Wally Pfister για κανένα λόγο δεν είναι Christopher Nolan, κάτι που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα, ιδίως στις σκηνές δράσης. Οι ερμηνείες είναι μετριότατες, με καλύτερο ίσως τον Paul Bettany που είχαμε καιρό να δούμε στη μεγάλη οθόνη. Χλιαρή η Rebecca Hall που είδαμε πέρσι στο “Iron Man 3” ενώ είναι η γοητευτική φωνή του αγαπημένου Johnny Depp που είναι πιο πολύ πρωταγωνιστής από τον ίδιο σωματικά. Γνωστοί ηθοποιοί (Kate Mara, Cillian Murphy, Cole Hauser, Xander Berkeley) παιρνούν απαρατήρητοι σε αταίριαστους ρόλους (μα F.B.I. agent σε 5 σκηνές όλες και όλες ο «θεός» Cillian Murphy?? Είναι ποτέ δυνατόν??), ενώ ο Morgan Freeman μάλλον στον πιο γλάστρα ρόλο της καριέρας του, γιατί πολύ απλά, όπου blockbuster τον τελευταίο καιρό, τσουπ, πετάμε και έναν Morgan Freeman μέσα (βλέπε “The Dark Knight” trilogy, “Olympus Has Fallen”, “Oblivion”, “Now You See Me”).

    Αλλά όλα αυτά θα συγχωρούνταν αν το σενάριο ήταν αντάξιο του αρχικού concept. Ναι, αυτό που ονομάζουμε “Singularity” (upload του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή) είναι πραγματικά αναπόφευκτο, με ερευνητές και επιστημόνες να το τοποθετούν χρονικά σε 30 με 40 χρόνια από τώρα (κάπου στο 2045+ δηλαδή). Γιατί ρε παιδιά να το μετατρέψετε στη μεγάλη οθόνη ως κακογραμμένο (μα πολύ κακογραμμένο) love story?? Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσατε να κάνετε? Romeo & Juliet στη σύγχρονη εκδοχή του? Τουλάχιστον αστείο, στη χειρότερη… Δύο αστεράκια για την original ιδέα και μόνο (με πολύ επιείκια). Ας ελπίσουμε πως σε 2 μέρες, ο Terry Gilliam (“Brazil”, “12 Monkeys”) με τη νέα του ταινία “The Zero Theorem” θα μας δώσει κάτι πραγματικά πρωτοπόρο όσον αφορά την αλληλένδετη αυτή σχέση μεταξύ Τεχνολογίας και Ανθρώπου. Τουλάχιστον στις κινηματογραφικές αίθουσες (για αρχή…)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

    Για το Movie Heat,
    Άγγελος Νομικός

    Όσοι ενδιαφέρεστε, διαβάστε την ολοκληρωμένη μας κριτική στο:
    https://www.facebook.com/movieheat/posts/343137562501027

    - Movie Heat, 23/04/14
  • Όχι και τόσο καλο 2,5/5

    - georgee1998, 22/04/14
  • Όχι και τόσο καλό 2,5/5

    - georgee1998, 21/04/14
  • Πείτε τη γνώμη σας:



    Συνδεθείτε

Επιστροφή στην αρχική